Zo hebben coachees

het traject ervaren:

{

Praktisch toepasbaar

Zelden zo’n betrokken coach gehad. Fijn op hetzelfde niveau en toch in mijn waarden latend met mijn achtergrond als psycholoog. Ik had het gevoel dat ik heel erg mezelf kon zijn bij je. In de gesprekken was er altijd veel ruimte, tijd en geduld. Ik vond er in de gesprekken altijd een mooie afwisseling van ruimte om zelf te vertellen en dingen onder woorden te brengen en daarnaast jij die dingen samenvatte, kritisch bekeek, net op een andere manier benoemde zodat ik er weer anders naar ging kijken en me weer aan het denken zette. De begeleiding van Maaike is erg persoonlijk, to the point en praktisch toepasbaar. Ik heb veel mooie stappen kunnen zetten en ben haar daar dankbaar voor. Ik kan Maaike van harte aanbevelen.

YL

{

Weer rust en controle

Bij de start van mijn traject had ik totaal geen regie meer over mijn werk- en privé balans en stapsgewijs hebben we deze regie weer weten terug te vinden. Ik heb weer rust en controle en heb het gevoel dat ik er weer tegenaan kan gaan!

{

Ik ging van overleven naar leven zonder voet op de rem!

RM

{

Van burn out naar in je kracht staan

“Maaike heeft een belangrijk rol gespeeld voor mij als young professional. Na mijn studie begon ik vol enthousiasme aan mijn eerste baan, om na een half jaar tot de conclusie te komen dat ik volledig was opgebrand. Op 23-jarige leeftijd zat ik thuis met een burn out, zo had ik me dat niet voorgesteld!

Maaike heeft mij geholpen met een stukje acceptatie en wist rust en orde te scheppen in de grote chaos in mijn hoofd. Tijdens onze gesprekken voelde ik mij gehoord en begrepen, kreeg ik praktische handvatten maar werd ik ook geconfronteerd met mezelf. Ze zet je op een prettige manier aan het denken, waardoor ik alles stap voor stap weer op de rit kreeg.

Bij mij ging het roer volledig om, zowel privé als in mijn carrière. Ondertussen werk ik al jaren met veel plezier aan mijn eigen bedrijf in een richting die bij mij past! Ik denk nog vaak terug aan haar waardevolle adviezen en pas deze steeds weer opnieuw toe in een nieuwe situatie.”

– Suzan Ockhuizen

{

Steviger in mijn schoenen

De coaching en het verloop was heel prettig en op een goed tempo. De oefeningen die niet alleen lieten inzien wat je nu echt wilt, maar ook waar je goed in bent hebben mij geholpen met een stukje bevestiging van wat er nu echt bij mij past. Ook voor de toekomst en het maken van keuzes in mijn verdere carrière heeft het mijn ogen geopend voor de dingen die belangrijk zijn voor mij in een baan en een werkomgeving. Ik merk dat ik steviger in mijn schoenen sta in keuzes en deze ook gemakkelijker maak. De communicatie tijdens de sessies was altijd warm en helder, ik heb vaak het gevoel gehad zelf ergens achter te kunnen komen door de oefeningen, dat heb ik als erg prettig ervaren!

– Nienke

{

Loopbaancoaching

Ik was op zoek naar een nieuwe baan en het liefst in een geheel andere sector. Via vrienden ben ik in contact gekomen met Maaike. Het eerste contact ging via de mail en al snel ontving ik een antwoord met duidelijke uitleg en het verloop van het traject. De telefonische intake verliep goed en er was een goede click. Het fijne is dat ze in dezelfde sector heeft gewerkt als ik, waardoor het makkelijker was voor mij om voorbeelden en situaties in mijn werk uit te leggen. De sessies vond ik goed opgebouwd en er werd focus gelegd op verschillende pijlers die uiteindelijk naar een doel leidden. In de sessies was er voldoende ruimte om te vertellen en om vragen te stellen. Na iedere sessie kreeg ik huiswerkopdrachten mee. Leuk om te doen maar soms ook confronterend :-).  Mooi om te zien dat deze opdrachten aan het eind van het hele traject de basis vormden van het uiteindelijke resultaat.

 Het contact met Maaike heb ik als zeer prettig ervaren. Ze was erg duidelijk in haar feedback en uitleg.  Daarnaast was Maaike erg flexibel en kon ze op locatie afspreken. Ook was ze altijd bereikbaar voor vragen. Uiteindelijk heb ik 4 sessies gehad en heb ik een nieuwe job gevonden in een geheel nieuwe sector. Mede dankzij de voorbereidingen die we hebben gedaan op het sollicitatie gesprek heb ik de job kunnen beoordelen op voorwaarden die ik belangrijk vind. Al met al heb ik geen spijt gehad om coachingsessies bij Maaike te volgen. Het is absoluut raadzaam om op een bepaald punt in je carrière bij een jobcoach langs te gaan om jezelf te resetten en je krachten en vaardigheden weer eens te updaten. 

 C.L. Lee

{

Zorgen dat de je weer grip krijgt

Tijdens onze eerst gesprek hebben we in kaart gebracht waarom ik de hulp nodig heb van een coach. Ik kwam erachter dat ik minder energie had dan voorheen. Ook werd ik belemmerd door mijn ‘to do lijstjes’. Ik voelde dat er geen ruimte meer overbleef voor andere dingen waar ik voorheen plezier aan beleefde. De control freak in mij nam de overhand. Maar voor ik kon gaan werken aan het vinden van balans tussen de dingen ik moet doen en dingen die ik wil doen en aan het uitvinden van eigen behoeften moest ik eerst gaan werken aan de energie opbouw.

 Het traject van coaching heb ik als heel fijn ervaren. De gesprekken deden we wandelend. Na iedere sessie kon ik weer aan de slag met de tips en aandachtspunten die Maaike mij meegaf. De manier van vragen stellen zorgde ervoor dat ik inzicht kreeg in mijn handelen en waar mijn sterke punten lagen.  Maaike liet mij zien hoe ik mijn sterke punten moest gaan gebruiken. De sessies heb ik als zeer prettig ervaren. Alle tips of aandachtspunten gebruik ik ten volle. Ik bruis weer van energie en doe weer dingen die ik leuk vind en waar ik behoefte aan heb.

Wat heel fijn dat ik weer grip heb. En mijn to do lijstjes zijn een stuk korter geworden..

Derkje Gieling

{

Meer zelfinzicht

“Het coachingstraject met Maaike viel voor mij perfect samen met de stap naar een nieuwe functie binnen de organisatie waar ik werkzaam ben. De sessies met Maaike waren intensief en van grote toegevoegde waarde. Met haar vragen heb ik veel inzicht gekregen in mijn manier van handelen en de invloed op anderen. Meer zelfinzicht en haar tips & tricks hebben ertoe geleid dat ik steviger in mijn schoenen sta en mijn werk (nog) beter uit kan voeren!”

– Imkje Bouma

{

Persoonlijke cases & drijfveren

“Tijdens het traject lag de focus steeds meer op een aantal persoonlijke zaken en drijfveren. Door persoonlijke cases te evalueren en hierin gecoached te worden was het voor mij zeer waardevol en fijn om van alle motivaties en issues een helder beeld te kunnen schetsen. Ik vond het ontzettend waardevol om hiermee aan de slag te gaan omdat het voor mezelf veel meer rust & ruimte heeft opgeleverd in mijn hoofd en te leren dealen met bepaalde negativiteit en onzekerheden. Daarnaast heeft Maaike mij aangemoedigd en toegejuicht hoe ik momenteel al bezig ben met mijn persoonlijke ontwikkeling, dit is voor mij ontzettend waardevol.”

– Eline Hospes