Maak kennis met maaike

Ik ben als coach mijn eigen instrument en als je kiest voor coaching bij Vox dan is het fijn om meer over mij te weten. Je leest hieronder over mijn ervaring, mijn achtergrond, mijn dromen en nog veel meer. 

N

Gecertificeerde en ervaren coach

N

Voor het commerciële bedrijfsleven

N

Door heel NL of online

Maak kennis met maaike

Dealen met jouw vraagstuk, tegenslag of ellende zorgt voor de
verandering waar je naar zoekt.

 

N

Gecertificeerde en ervaren coach

N

Voor het commerciële bedrijfsleven

N

Door heel NL of online

Leuk dat je dit leest! Ik ben Maaike Vorster, getrouwd, moeder van 3 prachtige dochters, muziek- en reisliefhebber, eigenaar van Vox coaching en Vox HR consultancy.

Ontstaan van Vox

Na 18 jaar in loondienst te hebben gewerkt besloot ik mijn eigen coachpraktijk te openen en als zelfstandig ondernemer verder te gaan. Dat was geen makkelijk besluit, maar wel een die heel duidelijk was voor mij. Ik werkte bij een fantastisch bedrijf, Hamilton Bright in een te gekke baan als HR Manager en lid van het DT toen ik een tegenslag kreeg te verwerken; een late miskraam. Die kwam binnen en stapelde op andere tegenslagen zoals de aandoening en het overlijden van mijn vader een paar jaar eerder. Het werd als snel duidelijk voor me dat ik me zoveel mogelijk wilde bezig houden met wat ik ook in mijn toenmalige baan het allerleukste vond en waar ik energie van kreeg; het begeleiden van mensen bij hun persoonlijke strubbelingen en vraagstukken. Daarnaast wilde ik meer regie over de invulling van mijn tijd en meer ruimte en tijd om echte aandacht te hebben voor mijn gezin. Dit vormde zich tot het idee om mijn eigen bedrijf te starten en als coach en HR consultant verder te gaan. Ik hakte de knoop door en heb mijn baan opgezegd. En zo begon, na een prachtig afscheid bij HB, het nieuwe avontuur.

Kwaliteit van Vox

Het nieuwe avontuur begon ook met twijfels, want dat wat ik doe wil ik ook professioneel, gedegen en succesvol doen. En er waren op dat moment in Nederland al duizenden coaches actief in een ondoorzichtige markt. Dus hoe kon ik me onderscheiden en tegelijkertijd een start maken met mijn praktijk. Ik startte daarom met een stevige en gecertificeerde coachopleiding bij Nonons en tegelijkertijd begon ik mijn praktijk. Na de eerste opleiding heb ik de vervolgopleiding opleiding bij Nonons gedaan; een verdiepende opleiding om zowel mezelf als andere tools veel effectiever in te zetten in een traject. Terwijl mijn praktijk verder groeide ben ik gestart met een persoonlijk accreditatietraject bij Nobco en Noloc. Na een positieve afronding daarvan ben ik nu geaccrediteerd als Senior Coach bij de NOBCO en Register Loopbaanprofessional bij Noloc. Ik werk volgens de Internationale Ethische Code die EMCC Global | NOBCO hanteert. 

Inmiddels is de coachmarkt nog veel ondoorzichtiger; er zijn ontzettend veel coaches bijgekomen en je ziet door de bomen het bos niet meer. Dat maakt ontwikkeling d.m.v. (zelf)reflectie en opleidingen nog belangrijker. In de zomer van 2022 heb ik de opleiding PTG practitioner goed afgerond, gericht op PostTraumatische Groei. En in juli 2023 heb de PTG Master opleiding afgerond en ben ik nu certified PTG Master coach. Daarnaast heb ik regelmatig intervisie en supervisiebijeenkomsten, workshops en bijeenkomsten om scherp te blijven op mijn handelen en te leren van vakgenoten.

Droom van vox

Mijn droom met Vox is om een coachpraktijk neer te zetten die toonaangevend is en een duidelijk onderscheidend kwaliteitsstempel laat zien binnen het vaak ondoorzichtige coachlandschap in Nederland. Daarnaast is het mijn wens dat coaching door de inzet van erkende, gecertificeerde en opgeleide coaches een aanvulling kan zijn in de gezondheidszorg, het (deels) vergoed kan worden en een deel van de oplossing kan bieden om wachtlijsten te verkorten en effectieve hulp te bieden aan bepaalde groepen. Tot slot hoop ik dat we het labelen, het plakken van stempels waar mogelijk gaan vervangen door het geven van echte persoonlijke aandacht en te kijken naar de mens in plaats van het label of alleen de klacht. 

Meer dan Vox

Maar er is meer dan Vox. Ik ben natuurlijk niet alleen mijn werk; zoals ik deze pagina al begon heb ik ook een druk gezin met een man en drie dochters van 9,7 en 3, waar ik graag aandacht voor heb. Van de praktische dingen zoals het regelen van alles voor school en sport tot het besteden van quality time met elkaar en met familie en vrienden. (Verre) reizen maken is onze gezamenlijke passie. We houden ervan om kennis te maken met andere mensen, culturen, eten en natuur. Naast reizen heeft muziek een grote rol in ons gezin. Er staat bijna altijd muziek aan en we gaan graag naar concerten en festivals.

Ik geloof niet dat je ‘werk of vrije tijd’ hebt, maar dat je ‘tijd’ hebt en dat je goed moet kijken hoe je die besteedt. Dat is echt niet altijd makkelijk en soms best een puzzel, maar ik ben nog elke dag dankbaar dat ik de stap heb gewaagd en Vox ben begonnen.

Ruime ervaring in het bedrijfsleven

De eerste jaren van mijn carrière heb ik in marketing communicatie en product management gewerkt bij Sony en MGM. In 2005 ben ik voor Hamilton Bright, een Field Marketing organisatie, gaan werken. Daar heb ik diverse functies gehad; van Field Manager tot General Manager en de laatste jaren HR Manager voor de gehele Group en lid van het Directie en Management Team. Hamilton Bright is een continu groeiende organisatie, zowel in aantallen medewerkers, als in omzet, klanten en dochterbedrijven. Ik heb veel kennis en ervaring opgedaan in een commerciële omgeving, in management, in organisatie- en mensontwikkeling en tijdens mijn laatste rol ook veel ervaring opgedaan in coachgesprekken met diverse medewerkers. Daarnaast heb ik met een aantal van de opdrachtgevers nauw samengewerkt en ook in die internationale sales en marketing organisaties een kijkje in de keuken mogen nemen. In mijn rol als commissaris bij Empatec heb ik ervaring opgedaan als toezichthouder bij een prachtig mensontwikkelbedrijf voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Wil je meer weten over wat je van mij kunt verwachten als coach?