Algemene inzichten

Naast de persoonlijke resultaten, levert een coachtraject bij VOX ook algemene learnings op.

N

Gecertificeerde en ervaren coach

N

Voor het commerciële bedrijfsleven

N

Door heel NL of online

Algemene inzichten

Naast dat de gewenste resultaten afhangen van de persoonlijke vragen die je hebt zijn er ook enkele algemene resultaten die een coachtraject bij Vox jou opleveren.

N

Gecertificeerde en ervaren coach

N

Voor het commerciële bedrijfsleven

N

Door heel NL of online

Meer kennis en inzicht

Het is belangrijk om je bewust te zijn van wat er precies gebeurt en in welke situaties, en welke gevoelens en gedachten of overtuigingen hierbij een rol spelen. Zo leer je steeds eerder (h)erkennen wat er gebeurt en hoe je je voelt. Hetgeen een belangrijke basis is om aan de gewenste verandering te werken. Het kan zijn dat je wilt weten hoe de situatie of bepaald gedrag is ontstaan; ook dat kunnen we onderzoeken tijdens de coaching, net als de emoties die daarbij horen. Kennis en inzicht over het ontstaan en over hoe het thema je beïnvloedt in het hier en nu kan bijvoorbeeld rust en begrip geven.

Z

Vaardigheden

Tijdens de coaching en ook tussentijds ga je met oefeningen en modellen aan de slag. Een deel ervan is gericht op de bewustwording over wat er speelt. Een ander deel gaat over het oefenen met jouw vraagstuk en het ontwikkelen van bepaalde vaardigheden. Dat kunnen vaardigheden zijn om milder naar jezelf te kijken en te ontspannen en ook vaardigheden gericht op communicatie met anderen, het ontwikkelen van bepaalde managementvaardigheden, het maken van keuzes. Je kunt leren regie te houden en een voor jou prettige balans aan te brengen, etc.

Na ieder gesprek mail ik de oefeningen of modellen die we hebben besproken, zodat je dat ook na het gesprek en na het traject rustig kan nalezen en deze in jouw ‘toolbox’ hebt voor latere momenten.

Z

Structurele verandering

In het coachtraject richten we ons op een structurele verandering. Vaak ben je na afronding een flink eind op weg naar jouw doelen, maar je hebt ze nog niet volledig bereikt. Dat klinkt gek, maar is heel logisch. De opgedane kennis en inzichten en ook de besproken modellen en ontwikkelde vaardigheden vormen de basis voor een structurele verandering en die vormt zich steeds meer. Je leert niet alleen omgaan met vragen en uitdagingen die vandaag spelen, maar ook die in de toekomst op jouw pad komen; waar je al deze tools bij kan gebruiken.

En het traject sluiten we af met een soort EHBO; wat doe je wanneer je het idee hebt dat het even minder gaat. Welke tools zet je in, welke hulp kan je vragen, welk gedrag en welke gedachten helpen jou, welke oefeningen brengen rust etc.

Wil je meer lezen over de werkwijze van VOX?

Ben jij klaar om met jouw persoonlijke ontwikkeling aan de slag te gaan en duurzaam te groeien?

Neem dan contact op, ik maak graag kennis met je.