Loopbaan coaching

Je staat op een punt in jouw carrière dat je niet meer lekker in jouw functie zit of dat je een vervolgstap wilt maken. Je weet alleen niet welke stap je wilt maken en ook niet hoe je dat aanpakt. Lees hier meer over loopbaan coaching.

Loopbaan vraagstukken:

Als professional heb je al diverse keuzes gemaakt in jouw carrière. Je bent gewend dat dat erbij hoort, zeker in een commerciële omgeving. Maar soms kan het zijn dat je niet weet wat je moet doen. Je voelt dat je klaar bent voor iets anders, of merkt dat de baan jou niet meer biedt wat goed voor je is. En dan zit je voor gevoel klem in alle keuzes. Je blijft piekeren over allerlei mogelijkheden, checkt aan de lopende band vacatures maar komt er niet uit. Herken jij jezelf hierin en in een of meer van onderstaande vraagstukken? Dan is loopbaan coaching mogelijk wat voor jou.

Z

Je weet als ervaren professional heel goed wat een passende baan jou kan opleveren. Maar nu merk je al enige tijd dat het tijd is voor iets anders. Jouw omgeving zegt het je misschien ook en sterker nog, jouw onderbuikgevoel ook. Je krijgt steeds minder energie en voldoening uit jouw werk en je wordt onrustig. Je piekert over de opties, je zoekt op allerlei vacaturesites en je vindt maar niet iets wat er echt bij je past. Alle bekende functietitels komen voorbij en bij alles zit wel iets waar je niet blij van wordt. Ondertussen wordt de onvrede in jouw huidige baan steeds groter. 

Een andere baan, maar welke?

Z

Je bent aan de volgende stap in jouw carrière begonnen. Bij een mooie werkgever waar jij blij van wordt. Maar eenmaal ingewerkt merk je dat de werkzaamheden niet goed bij je passen. Een te groot deel van de functie bestaat uit taken die jou weinig of geen energie geven. Je weet niet hoe dit kan. Je hebt deze keuze zorgvuldig gemaakt en dit is een tegenvaller. Je gaat twijfelen aan wat jou motiveert en wat jij belangrijk vindt. Je zit klem, want je wilt deze functie ook de kans geven en bent wel blij bij deze werkgever. Dat geeft stress en zorgt ervoor dat je minder presteert dan je zou willen.  

Twijfels bij de werkzaamheden

Z

Je weet welke baan er bij je past en wat jij belangrijk vindt in jouw werk. Maar je hebt je al een tijd niet meer actief begeven op de arbeidsmarkt. Je bent zoekend in waar je die volgende baan moet vinden en struint allerlei vacaturesites af zonder succes. Of je hebt die leuke vacature gevonden en weet niet goed hoe je daarop moet solliciteren, want ook dat is al een tijd geleden. Je worstelt met jouw CV, brief of LinkedIn-profiel. En als er een sollicitatiegesprek wordt gepland zie je daar tegenop en weet je niet goed hoe je je daarop voorbereidt. 

Een andere baan, maar hoe?

Resultaat gebieden:

N

Je weet welke waarden er bij jou horen en welke banen / werkomgevingen hierbij passen.

N

Je weet en kunt benoemen wat jouw wensen zijn en wat jij aan kennis, vaardigheden en motivatie te bieden hebt.

N

Je hebt een helder doel met betrekking tot jouw carrière.

N

Je hebt een concreet actieplan voor de stappen die je wilt maken.

N

Je ervaart meer rust en zekerheid bij de keuzes in jouw loopbaan.

Wil je meer weten over de werkwijze bij Loopbaan coaching?

Werk aan een passende toekomst

Maak de juiste keuzes en kies voor een baan die bij jou past. Een baan is zoveel meer dan alleen jouw maandelijkse salarisstrook. Je vindt er jouw uitdaging, ontmoet nieuwe mensen en groeit als persoon. Ben jij klaar om te werken naar een toekomst die bij jou past? Neem dan contact op!